UK Man biedt City $ 72 miljoen aan voor toestemming om afgedankte Bitcoin Fortune op te graven

James Howells, een in het VK gevestigde IT-medewerker, heeft de gemeenteraad van Newport $ 72 miljoen aangeboden in ruil voor toestemming om een ​​harde schijf op te graven die hij in 2013 had weggegooid en waarop 7.500 BTC is opgeslagen.

Volgens The Telegraph gooide Howells toen per ongeluk de harde schijf weg tijdens het schoonmaken van zijn huis

Zijn Bitcoin-fortuin werd verdiend door te minen met een CPU, terwijl het nog relatief eenvoudig was om de vlaggenschip cryptocurrency te minen.

Toen zijn fortuin miljoenen waard begon te worden, probeerde hij de harde schijf te herstellen, maar de gemeenteraad van Newport heeft zijn verzoeken voortdurend afgewezen. Volgens het dagblad van Newport, de South Wales Argus , heeft hij de stad nu een bod gedaan ter waarde van 25% van het geld als een COVID-19-nooddonatie.

Tegen de huidige prijzen is de BTC op de harde schijf bijna $ 300 miljoen waard. De IT-medewerker zei naar verluidt dat hij alleen toegang nodig heeft tot de stortplaatsgegevens om te weten waar hij moet zoeken, en dat het zoekteam een ​​luchtdichte afsluiting zou creëren om het vrijkomen van giftige gassen te voorkomen.

In een reactie op de mogelijkheid om het geld te vinden, zei Howells dat er „geen garantie“ is dat de harde schijf nog steeds werkt vanwege de omgeving waarin deze zich bevindt, maar voegde toe:

De buitenkant van de behuizing is mogelijk verroest. Maar de interne schijf, waar de gegevens zijn opgeslagen, zou een goede kans moeten zijn dat het nog steeds werkt. Ik denk dat er nog steeds een kans zal zijn. Maar hoe langer dit duurt, het is minder waarschijnlijk dat dit een mogelijkheid is.

Ambtenaren hebben echter tegengegaan dat er milieurisico’s zijn verbonden aan de opgraving, en dat als de harde schijf niet wordt gevonden, ze de rekening zelf moeten betalen. Howells heeft echter gezegd dat hij bereid is geld op een geblokkeerde rekening te zetten om de graafkosten te dekken.

Record high: Bitcoin price reaches 30,000 US dollars
2013 vs 2017 vs 2021 Bitcoin-Bullenläufe: Was ist der entscheidende Faktor?